Majdnem 6 fokkal volt hétfőn hidegebb, mint ilyenkor szokott

lehülés hideg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átlagosan 5,9 fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet csúcsértéke hétfőn az országban, mint ilyenkor szokásos - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat térképéből, amit kedden tettek közzé közösségi oldalukon.

A bejegyzésben azt írták, mindenhol az átlag alatt alakult hétfőn a maximum-hőmérséklet. A délkeleti határnál, ahol szinte egész nap felhős volt az ég, és sokáig az eső is esett, 11 fokkal volt alacsonyabb a csúcsérték, mint az ilyenkor szokásos (1991-2020) 23 fok.

A térkép szerint Budapest környékén 14-15 fokot mértek hétfőn, ez 7 fokkal volt alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál. Az északkeleti határnál 12-14 fokot mértek, ami 8-9 fokkal volt alacsonyabb a megszokottnál, a nyugati határnál mért 16-17 fok pedig 1-3 fokkal volt hidegebb a szokásosnál.

A napi maximum-hőmérséklet a Kékestetőn volt a legalacsonyabb hétfőn, 6,4 fokkal, a legmelegebb pedig Iklódbördőcén volt, 19,4 fok.

A meteorológiai szolgálat megjegyezte: a minimumok is az átlagos szint alatt alakultak, Lénárddarócon mindössze 1 fokot mértek kedden hajnalban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.