Nem csitulnak a kedélyek a Desperado régi és új énekesnője között

Forrás: Gábor Betti/Instagram -
balhé Gábor Betti Desperado zenekar énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a Desperado egykori énekesnője kivált a formációból, és a csapat egy új énekesnővel, Rékával egészült ki.

Az énekesnőváltás nem volt egyszerű, ugyanis Gábor Betti nem járult hozzá, hogy a csapat nélküle is használja a Desperado nevet. A zenekar ezért Desperado feat. Réka néven lépett fel a továbbiakban, ám ez nem volt elég, Betti jogi síkra terelte az ügyet.

A zenekar új énekesnője, Réka azzal kereste meg a Blikket, hogy elmondja, Betti többször is jelentette a posztjait, ezért nem tud semmilyen tartalmat megosztani a közösségi oldalán, sőt, az üzenetekre sem tud reagálni.

"A fellépéseinkről készült videókat és hivatalos plakátokat osztottam meg a srácok tudtával, hiszen 'Desperado feat Réka' néven már több mint egy éve lépünk fel. Semmilyen védjeggyel kapcsolatos jogsértést nem követtem el. Nem értem, Betti miért nem tud beletörődni abba, hogy az együttes nélküle megy tovább, hiszen már másik formációban énekel, ahol ő maga is utódja a régi énekesnőnek, mégsem érik emiatt támadások... Egyre több helyről halljuk vissza, hogy mi hazudunk, lopott zenei alapokat használunk, és a Desperado név kizárólag Bernadetté, holott nem ő alapította az együttest. Azt pedig végképp felháborítónak tartom, hogy nem oszthatok meg nyugodt szívvel tartalmakat a saját profilomon a saját fellépéseinkről a saját képemmel és hangommal, mert Bernadett és a férje megpróbálja ellehetetleníteni a munkánkat – panaszolta Réka.

Gábor Betti 21 évig volt a Desperado énekesnője Forrás: Gábor Betti/Instagram

A lap megkeresésére Betti szűkszavúan csak ennyit nyilatkozott:

"Nem szeretnék belefolyni ebbe az egészbe, így erre sem kívánok reagálni, amíg az együttes nevével kapcsolatos jogi procedúra le nem zárul. Ez egyelőre kizárólag rám és az együttes másik két tagjára, Bodnár Zsoltra és Zolnai Andrásra tartozik"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.