A Kosztolányi Dezső Gimnázium egy hatodikos diákja esett ki az ablakon, mint kiderült, véletlen baleset történhetett. Ezt az információt adta a diák egyk osztálytársának a szülője. 

Szerda délután esett ki az ablakon egy 12 éves diák a budapesti I. kerületben található Attila úti iskolából. A gyerek kórházba került, a rendőrség pedig egyelőre vizsgálja a körülményeket, de egy szülő szerint nem öngyilkossági kísérlet, hanem baleset történt. 

"A gyerek nem szándékosan esett ki az ablakból, nem lökte le senki, és öngyilkos sem akart lenni. Egy nagyon szerencsétlen baleset történt. Mi, szülők is beszéltünk egymással, ezek alapján annyit tudok elmondani, hogy a baleset a tanulószoba idején történt. Csak pár diák lehetett a teremben" - mondta a Blikknek egy szülő. A diák töréseket, köztük medencecsonttörést szenvedett. 

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A szülők szerint nem ez volt az első eset, hogy a gyermek kiült az ablakba, többször rászóltak már. Azt azonban egyelőre nem tudni, milyen körülmények között történt a baleset, és ki a felelős.

Fülöp Gergely alezredes, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője elmondta, egyelőre még csak a helyszín vizsgálata, a tanúk kihallgatása folyik, gyanúsítottként még nem hallgattak ki senkit, a baleset körülményeiről ezért nem osztanak meg semmilyen részletet sem.