Jégeső, zivatar és szélvihar - Erre számíts a következő napokban

Forrás: Thinkstock -
eső csapadék időjárás Szél előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn a nap első felében több hullámban érkezik csapadék, elszórtan alakulhatnak ki zivatarok az országban, amelyek délnyugat felől északkelet felé haladnak.

Hétfő

Hajnalban még sokfelé várható eső, majd napközben - ugyan marad az erősen felhős, párás idő - átmeneti csapadékszünet lesz. Újabb csapadék (délen akár zivatar is) estétől érkezik. A reggeli órákban foltokban sűrű ködfoltok képződnek. Délutántól északnyugatira fordul és megélénkül az északnyugati szél. Az erősebb zivatarcellákat átmeneti viharos széllökések, intenzív csapadék, esetleg jégeső kísérheti.15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat, nyugat felől ismétlődő eső, zápor várható. Erős lesz az északnyugati szél. 19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Jégeső, zivatar és szélvihar - Erre számíts a következő napokban Forrás: Thinkstock

Szerda

Délelőtt még többfelé valószínű - akár kiadós mennyiségű - csapadék, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de záporok még ekkor is kialakulnak. 13 és 20 fok között változik a csúcsérték. A szél délnyugatira fordul és megélénkül.

Csütörtök

Eleinte változóan, délutántól már ismét erősen felhős lesz az ég, és a déli óráktól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek és szombat

Folytatódik a szürke, borongós, őszi időjárás. Mindkét nap többfelé lehet eső, zápor az erősen felhős, vagy borult égből. A maximumok 12 és 19 fok között alakulnak - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.