Elképesztő összegért kelt el David Bowie Starman című slágerének kézzel írott szövege

Forrás: Jimmy King -
Starman szöveg David Bowie árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden több mint kétszázezer fontért kelt el David Bowie Starman című 1972-es slágerének eredeti, kézzel írott szövege - közölte a zenei relikviák árverésével foglalkozó Omega Auctions.

A dal a brit énekesnek elsöprő sikert hozó Ziggy Stardust című albumon szerepel. A szövege egy csillagemberről szól, aki az égen vár arra, hogy találkozhasson az emberekkel.

Az aukciót eredetileg 40 ezer fontról indították, és végül 203 500 fonton (94,4 millió forinton) zárult. A papírlap egy magángyűjtőé lett, akinek a nevét nem árulták el.

Elképesztő összegért kelt el David Bowie Starman című slágerének kézzel írott szövege Forrás: Jimmy King

A dalszöveget kék tintával írták egy A4-es méretű, négyzetrácsos papírlapra. Kivehetőek rajta Bowie módosításai és a kijavított helyesírási hibák.

A dokumentumot a nagyközönség is láthatta 2013-ban a Victoria & Albert Múzeumban a Bowie munkásságát bemutató kiállításon.

A kézzel írt dalszövegen kívül plakátokat és bakelitlemezeket is elárvereztek a David Bowie és a GlamRock nevű gyűjtemény részeként.

David Bowie 2016-ban hunyt el 69 évesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.