Átok ülhetett II. Erzsébet kék ruháin? Megdöbbentő elmélet látott napvilágot

Forrás: Getty Images/2019 Handout/Handout -
esküvő királyi család válás kék ruha Átok II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapja, hogy II. Erzsébet örökre lehunyta a szemét. A néhai brit királynő több mint hetven éven át viselte az angol koronát, temetése pedig világraszóló esemény volt. Az uralkodó már életében legendának számított, halála után pedig nem csitulnak a róla szóló pletykák.

Az egyik legújabb elmélet szerint II. Erzsébetnek is köze lehet gyermekei válásához. Az egykori brit királynő ugyanis három gyermeke esküvőjén is kék színű ruhában jelent meg, és mindegyik házasság zátonyra futott. Erzsébet színválasztásában nincs azonban semmi meglepő, ugyanis köztudomású, hogy ez volt a kedvence.

II. Erzsébet egyik kedvenc színe a kék volt Forrás: Getty Images/2019 Handout/Handout

Mégis nehéz nem meglátni az összefüggést a kék ruhák és a válások között. II. Erzsébet kék ruhában jelent meg Károly és Diána, Anna és Mark Philips, valamint András és Sára esküvőjén, és mindhárom házasság válással végződött.

A későbbi esküvőkön, legyen szó Károly és Kamilla nászáról, vagy az unokák menyegzőjéről, II. Erzsébet már nem kék színű ruhát választott. Nem tudni, mennyire lesz tartós az új király, III. Károly, vagy az unokák, Vilmos és Harry házassága, de elképzelhető, hogy a korábbi tapasztalatok után maga a néhai uralkodó is hihetett az elátkozott színben és ezért váltott – számolt be a meglepő elméletről a Promotions.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.