Eladó Michael Schumacher versenyautója: több mint hárommilliárd forint az értéke

Forrás: AFP/- -
versenyautó Forma-1 F1 Michael Schumacher Formula-1 Ferrari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher a Forma-1 legendája. Ő volt az első, aki hétszer is a világ legjobbja tudott lenni és éveken át dominálta a száguldó cirkuszként emlegetett autóversenyt. Habár kétszer is visszavonult, és síbalesete óta nem tudni pontosan, milyen állapotban van, hívei mai napig rajonganak érte.

A fanok igyekeznek begyűjteni minden relikviát, amely Schumacherhez köthető, ám a most árverésre kínált darabnál igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlniuk. Eladóvá vált ugyanis a német autóversenyző Ferrarija, az a jármű, amellyel több futamot, sőt 2003-ban a világbajnoki címet is megszerezte.

Ennek az autónak az egyik példányát lehet megvásárolni Forrás: Getty Images/2003 Getty Images/Mark Thompson

Az RM Sotheby's november 9-én rendezi meg azt az árverést, melyen bárki licitálhat Michael Schumacher egykori versenyautójára. A Ferrari becsült értéke 7,5-9,5 millió svájci frank, átszámítva 3,3-4,2 milliárd forint – vette észre a hvg.hu.

Schumacher 2013-ban tűnt el a nyilvánosság elől, amikor hónapokon át feküdt kórházban súlyos fejsérülése miatt. Az orvosok ugyan hazaengedték, de a családja semmilyen információt nem árul el a német világbajnokról, és csak pár ember tudja, mi is pontosan az igazság Michael állapotáról. Egyre biztosabbnak tűnik azonban az a pletyka, hogy soha többé nem láthatjuk már élve a leggyorsabb németet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.