Adásban kért bocsánatot Vadon Jani a kolumbiai kisfiú alázásáért

Mérő Vera Celeb vagyok, ments ki innen! Vadon Jani Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, kiverte a biztosítékot a nézőknél, amikor a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorában Sebestyén Balázs és Vadon Jani a játékba bevont kolumbiai kisfiúval viccelődött. Sokak szerint az adásba kerülő jelenet egy csöppet sem volt humoros, sőt, inkább megalázónak tartották. 

A Facebookon Mérő Vera aktivista posztot tett közzé, majd a Blikknek is kifejtette véleményét.

"Sebestyén Balázs és Vadon Jani személyét nem kívánom minősíteni, az elmúlt években ők maguk már többször megtették ezt, amikor elhízott embereken, nemi erőszakot elszenvedő áldozatokon nevetgéltek. Az emberi méltóság alapvető jog, amit semmilyen pénz, fizetség nem tiporhat sárba. A csatornával az évek során voltak hasonló csörtéim, és előfordult, ami edukatív értelemben jól végződött. Azt látom azonban, hogy a hamuszórás után újra és újra előfordulnak ilyen esetek, pedig 2022-ben már tudni kellene, hol a határ" - mondta el.

"Szívem szerint írnék a kolumbiai magyar nagykövetségnek egy levelet az esetről, a stáb megérdemelné, hogy kipenderítsék őket az országból. Az RTL Magyarországnál rengeteg érzékeny és jó szakember dolgozik, a kinti stáb azonban mégsem vette elejét a kedd esti jelenetnek. Tartom, amit írtam: az RTL minden dolgozójának egy komplett szervezeti átvilágításon kellene keresztülmennie, megtudni, hogyan gondolkodnak a csatornáról, a gyermekek reprezentációjáról. Ezen túl a csatornának a társadalmat érzékenyítő tartalmat kellene gyártania, hogy az átlag néző ne gondolja úgy, hogy például egy efféle jelenet szórakoztató és helyénvaló" – tette hozzá Mérő.

Forrás: Instagram

Balázsék a Celeb vagyok, ments ki innen! élő adásában reagáltak a nézői felháborodásra.

„A tegnapi műsorban volt egy jelenet, amit egy általunk Pedrónak nevezett kisfiúval együtt játszottunk el, és azt szeretném mondani, hogy mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel. Nem ez volt a célom, ironizálni szerettem volna, sajnálom, hogy ha nem jött át, elnézést, tanultam belőle.... Ne próbálják meg eladni a cikkeket Balázs nevével, mert én vagyok a felelős, és elnézést kérek érte. Tudom, hogy így utólag ez már egy picit eső után köpönyeg, de ennél többet nem tehetek. Tényleg tanultam belőle, nem fog többet előfordulni, igyekszem" - mondta Vadon Jani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.