Veszélyben lehet a Föld: óriási aszteroidák közelítenek felénk

Forrás: Telecentroddeon -
csillagászat aszteroida NASA Arecibo Obszervatórium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Baljós információk jutottak a csillagászok birtokába: a 2020-ban összeomlott Arecibo Obszervatórium 2017 és 2020 decembere között több mint hetven olyan aszteroidát észlelt, melyek akár bolygónkra is veszélyesek lehetnek.

Az Origo értesülései szerint a megfigyelt 191 földközeli kisbolygó közül 70 méreténél és pályájánál fogva potenciális veszélyt jelenthet planétánkra. Egyelőre azonban nincs ok aggodalomra: a NASA szerint bolygónkat a következő 100 évben valószínűleg nem éri majd végzetes aszteroidabecsapódás.

A tudósok azonban továbbra is nagy figyelmet fordítanak az ilyen földközeli objektumokra, arra az esetre, ha keringési irányuk a természet szeszélye folytán – például egy másik aszteroida ütközése miatt – megváltozna, és ezáltal pályájuk keresztezné a Földet.

Forrás: Telecentroddeon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.