Újabb részletek derültek ki a nyitranováki baltás támadásról: Alex hosszú ideje rémálmokkal küzdött

Forrás: Thinkstock -
balta támadás Nyitranovák rémálom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, fejszével támadt iskolatársaira egy diák a szlovákiai Nyitranovákon múlt csütörtökön. Mint kiderült, a 15 éves diák tömeggyilkosságra készült, ki akarta oltani diáktársai és tanárai életét.

Baltával akarta kioltani diáktársai és tanárai életét egy 15 éves nyitranováki fiú múlt csütörtökön. A gyermek családja szerint Alex neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál. Szakértő szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak.

"Azt álmodta, hogy baltával gyilkol"

– idézi a Paraméter Ladislav Krčmárik szavait, aki hozzátette: azért akarta ezt valóra váltani, mert remélte, hogy így elmúlnak a rémálmok.

"A történtek után elmenekült a helyszínről, majd ő maga hívta a rendőröket, mivel tudatosította magában, hogy amit tett, az nem volt helyes. Sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy tavaly december óta lelki problémákkal küzd" – magyarázta az ügyvéd, aki panaszt nyújt be azért, amiért Alexet vizsgálati fogságba helyezték.

Újabb részletek derültek ki a nyitranováki baltás támadásról: rémálmai vannak a fiatal diáknak Forrás: Thinkstock

Az ügyvéd szerint, ha a rendőrség fiatalkorút gyanúsít meg, és fennáll a lelki betegség gyanúja, azonnal pszichiátriára kellene szállítani az illetőt.

"Előfordulhat, hogy ha előzetes letartóztatásba helyeznek egy fiatalt, az nyomokat hagy benne. Az előzetesben ugyan módosult fogvatartási rend van, de a tény, hogy felnőttek között van, minden bizonnyal nem segít az idegrendszerének" – idézte a portál Krčmárikot, aki indítványozni fogja, hogy a fiatalt áthelyezzék a gyanúsítottak és elítéltek számára létesített trencséni kórházba.

Az ügyvéd végül ismertette, hogy a fiúnak hosszú ideje rémálmai voltak, és nemcsak éjszaka, nappal is látomásokkal küzdött.

Alex előszeretettel játszott a számítógépen: hogy ez is befolyásolta-e lelkivilágát, majd csak az orvosi vizsgálat mutatja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.