Ahogyan arról mi is beszámoltunk, fejszével támadt iskolatársaira egy diák a szlovákiai Nyitranovákon múlt csütörtökön. Mint kiderült, a 15 éves diák tömeggyilkosságra készült, ki akarta oltani diáktársai és tanárai életét.

Baltával akarta kioltani diáktársai és tanárai életét egy 15 éves nyitranováki fiú múlt csütörtökön. A gyermek családja szerint Alex neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál. Szakértő szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak.

"Azt álmodta, hogy baltával gyilkol"

– idézi a Paraméter Ladislav Krčmárik szavait, aki hozzátette: azért akarta ezt valóra váltani, mert remélte, hogy így elmúlnak a rémálmok.

"A történtek után elmenekült a helyszínről, majd ő maga hívta a rendőröket, mivel tudatosította magában, hogy amit tett, az nem volt helyes. Sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy tavaly december óta lelki problémákkal küzd" – magyarázta az ügyvéd, aki panaszt nyújt be azért, amiért Alexet vizsgálati fogságba helyezték.

Újabb részletek derültek ki a nyitranováki baltás támadásról: rémálmai vannak a fiatal diáknakForrás: Thinkstock

Az ügyvéd szerint, ha a rendőrség fiatalkorút gyanúsít meg, és fennáll a lelki betegség gyanúja, azonnal pszichiátriára kellene szállítani az illetőt.

"Előfordulhat, hogy ha előzetes letartóztatásba helyeznek egy fiatalt, az nyomokat hagy benne. Az előzetesben ugyan módosult fogvatartási rend van, de a tény, hogy felnőttek között van, minden bizonnyal nem segít az idegrendszerének" – idézte a portál Krčmárikot, aki indítványozni fogja, hogy a fiatalt áthelyezzék a gyanúsítottak és elítéltek számára létesített trencséni kórházba.

Az ügyvéd végül ismertette, hogy a fiúnak hosszú ideje rémálmai voltak, és nemcsak éjszaka, nappal is látomásokkal küzdött. Alex előszeretettel játszott a számítógépen: hogy ez is befolyásolta-e lelkivilágát, majd csak az orvosi vizsgálat mutatja meg.