Allergén anyag miatt visszahívta termékét a Lidl: ha ilyet vettél, semmiképp se edd meg!

Forrás: Raketir / Shutterstock -
Lidl Snack Day Bio termékvisszahívás gluténérzékenység allergén gombák lencse pálcika glutén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Saját, belső vizsgálata során fedezte fel a Lidl, hogy az egyik mentes terméke allergén anyagot tartalmaz.

Egyre több üzlet forgalmaz az ételintoleranciával élők számára is fogyasztható termékeket. Laktóz-, glutén és cukormentes áruk széles palettája áll a vásárlók rendelkezésére. A Lidl által forgalmazott lencse pálcika gyártása során azonban hiba történhetett, mert glutén került a gluténmentes termékbe.

A gluténérzékeny fogyasztók egészségének védelme érdekében a Vincze‐Staudt Élelmiszeripari Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon Snack Day Bio lencse pálcika, sós, 100g termékét, amelynek csomagolásán a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 20.07.2023 Tételazonosító: 341127

Forrás: Raketir / Shutterstock

A visszahívás oka, hogy a Lidl belső vizsgálata alapján a fenti termék glutént tartalmazhat. A termék fogyasztása a gluténérzékeny fogyasztók körében tüneteket válthat ki, azonban a gluténérzékenységben nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható – olvasható a cég közleményében.

A Lidl Magyarország arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik Lidl-üzletbe. A vételárat a nyugta nélkül is visszatérítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.