Saját, belső vizsgálata során fedezte fel a Lidl, hogy az egyik mentes terméke allergén anyagot tartalmaz.

Egyre több üzlet forgalmaz az ételintoleranciával élők számára is fogyasztható termékeket. Laktóz-, glutén és cukormentes áruk széles palettája áll a vásárlók rendelkezésére. A Lidl által forgalmazott lencse pálcika gyártása során azonban hiba történhetett, mert glutén került a gluténmentes termékbe.

A gluténérzékeny fogyasztók egészségének védelme érdekében a Vincze‐Staudt Élelmiszeripari Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon Snack Day Bio lencse pálcika, sós, 100g termékét, amelynek csomagolásán a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 20.07.2023 Tételazonosító: 341127

Forrás: Raketir / Shutterstock

A visszahívás oka, hogy a Lidl belső vizsgálata alapján a fenti termék glutént tartalmazhat. A termék fogyasztása a gluténérzékeny fogyasztók körében tüneteket válthat ki, azonban a gluténérzékenységben nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható – olvasható a cég közleményében.

A Lidl Magyarország arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik Lidl-üzletbe. A vételárat a nyugta nélkül is visszatérítik.