Drámai részleteket árultak el a rendőrök a hétfői budapesti autós lövöldözésről

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Nagykőrösi út lövöldözés üldözés migráns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akciófilmbe illő, lövöldözéssel teli autós üldözés folyt hétfő reggel az M5-ös autópályán Budapest felé. Három rendőrautó eredt egy valószínűleg menekülteket szállító furgon után, melynek sofőrje a mellette ülő utasával együtt tüzet nyitott a hivatalos személyek járműveire.

Az akcióban résztvevő rendőrök most beszámoltak a drámai pillanatokról, amelyeket átéltek a hét elején.

"Amikor kilőtt a férfi az ablakon, nagyon meglepődtem, mert erre nem számítottam, hogy ilyen fog történni. Egyből jelentettem, majd később, amikor felénk lőtt és a civilek felé, akkor megijedtem, mert féltem, hogy nekem, a kollégáimnak vagy a civileknek bajuk esik. Realizáltam az egészet, hogy fiatal vagyok, élet-halál között, és akkor gondoltam át az egészet, hogy itt tényleg ott kell lenni fejben, és hogy szeretném még látni az anyukámat, a családtagjaimat, a barátaimat" – mondta Bóna Eliza őrmester.

"Ahogy meg tudtam állni, a társam, Imre kiugrott a kocsiból, és az embercsempészek után szaladt, én pedig szaladtam a gépjárműhöz, hogy ne fussanak el a migránsok, vagy nincsenek-e esetleg benne más, fegyveres személyek. Eközben hallottam a lövéseket, és aggódtam a társaimért" – folytatta Buzek Tamás Alex őrmester.

"Kiugrottam a kocsiból, mentem segíteni a kollégáimnak, szaladtam az embercsempészek után. Átugrottam a korláton, le a füves részre, ami eléggé csúszott. A fegyveremet én is elővettem, mivel torkolattűzzel lőttek felénk az embercsempészek. Átugrottak a kerítésen, onnantól pedig nem tudtuk követni őket. A TEK-es kollégák fogták el végül őket" – tette hozzá Cseh Imre törzsőrmester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.