Egy covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító ápolóra támadt egy cseh állampolgárságú férfi a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályának várójában. Az esetről videó is készült.

A vádirat szerint a férfi július 27-én este ült a kórház várójában, amikor meglátta a covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintákat szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolót. A férfi odament a sértetthez, majd öklével megütötte a mellkasát. Ekkor a sértett a támadó csuklóját megfogva próbálta eltolni az ajtótól, de ettől a támadó még dühösebb lett, és megpróbálta megrúgni, illetve megütni az ápolót. 

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A többi ápoló megpróbálta védeni a sértettet, az elkövetőt pedig egy kórterembe vitték és lefektették. A férfi még ekkor is rugdosott az ápolók felé, de nem tudott komolyabb sérülést okozni.

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség, amely indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – írta az ügyészség.

Az esetet felvette a kórház biztonsági kamerája, a felvételt ide kattintva lehet megtekinteni.