III. Károly egyik első döntése: betiltotta azt az ételt, melyet évtizedek óta fogyasztott a családja

Forrás: AFP/Jane Barlow -
királyi család betiltás libamáj III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly már walesi hercegként is lelkes környezet- és állatvédő hírében állt, így nem meglepő, hogy egyik első intézkedése uralkodóként ebbe a témakörbe tartozik.

III. Károly megtiltotta, hogy a királyi család bármely háztartásában alapanyagként használják fel a libamájat. Az uralkodó régóta ellenezte a kacsa- vagy libamájból készült ételek előállítását és fogyasztását, ő maga pedig több mint egy évtizede felhagyott a libamáj felhasználásával saját birtokán. Az aktivisták azért ellenzik ezt az élelmiszert, mivel az előállítása kényszeretetéssel, töméssel történik.

III. Károly Forrás: AFP/Jane Barlow

Károly korábban ígéretet tett arra, hogy ha király lesz, betiltja a libamáj szélesebb körű használatát: ígéretét pedig be is tartotta. A Blikk cikke szerint a királyi család étlapján ezentúl nem szerepel már ez a luxuscikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.