Mérgező halat találtak Nagy-Britannia partjainál: 1200-szor mérgezőbb tetrodotoxint tartalmaz, mint a cián

Forrás: youtube -
halál mérgező hal Nagy-Briannia tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül ritka fajtájú halra bukkantak Nagy-Britannia partjainál. A hal bőre, szeme, gerince, szálkái és belsőségeinek nagy része halálos mérget, tetrodotoxint tartalmaz.

A ciánnál is mérgezőbb anyagokat tartalmaz az a hal, amelyre a brit tengparton bukkantak. Constance Morris a családdal nyaralt a parton, amikor arra lett figyelmes, hogy sirályok piszkálnak egy furcsa kinézetű halat.

Constance, aki egyébként a tengeri élőlények tanulmányozásával foglalkozik, rögtön felismerte, hogy ez egy gömbhal, ami 1200-szor mérgezőbb tetrodotoxint tartalmaz, mint a cián.

Mérgező halat találtak Nagy-Britannia partjainál: 1200-szor mérgezőbb tetrodotoxint tartalmaz, mint a cián Forrás: youtube

Ismeretek szerint a gömbhal annyi mérgező anyagot tartalmaz, amely 30 felnőtt ember elpusztításához elegendő, egyelőre nincs ismert ellenszere.

A szakértők szerint nagyon ritka ez a halfajta a brit partokon - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.