Halott horgásztársától lopott a pilisborosjenői férfi: „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell"

Forrás: Thinkstock -
horgász halott lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őrbottyáni rendőröket riasztották 2022. június 15-én délután, mivel a Csörög és Sződ települések között található Ordas-tónál meghalt egy, oda horgászni érkezett férfi. Kiderült, hogy valaki ellopta az 56 éves férfi holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt, körülbelül 178 ezer forintos értékben. 

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfit megtalálták, a holmit lefoglalták.

Forrás: Thinkstock

A 62 éves férfi kihallgatásakor beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy éppen pecázott, amikor azt látta, a közelében lévő férfi hirtelen rosszul lett és ráborult a horgászládájára. Állítása szerint odaszaladt hozzá, segítséget hívott, és próbálta újraéleszteni a férfit, amit a mentők folytattak - sikertelenül. Közben észrevette az elhunyt férfi horgászfelszerelését, amit összepakolt és hazavitt. „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell" - írja a police.hu.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 62 éves férfivel szemben a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az átadta az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.