Csecsemő volt, amikor elrabolták, felnőttként találta meg őt a családja

Forrás: Shutterstock -
gyermekrablás család találkozás rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1971-ben csecsemőként rabolta egy bébiszitter a texasi származású nőt, akit végül ötven évvel később talált meg a családja. 

Melissa Highsmith mindössze egyéves volt, amikor anyja, Alta Apantenco 1971-ben újsághirdetésben keresett mellé bébiszittert. Egyedül nevelte a gyermekét, a munka mellett nem tudta kire bízni a lányát, egyedül hagyni pedig semmiképpen sem akarta.

Egy bébiszittert végül úgy vett fel, hogy soha nem is találkozott vele, a bébiszitternek az anya szomszédja adta át felügyeletre Melissát, akit magával vitt, és soha nem tért vissza vele - írja a Guardian.

A szülők azonnal jelezték a gyermek eltűnését, de a hatóságoknak nem sikerült a nyomára bukkani. Ennek ellenére soha nem adták fel a reményt, fél évszázaddal az eltűnése után sem.

Csecsemő volt, amikor elrabolták, felnőttként találta meg őt a családja Forrás: Shutterstock

Idén szeptemberben azonban megtörtént a nagy áttörés. Melissa Highsmith családja egy ismeretlentől kapott bejelentést, hogy az immár felnőtt nő Charleston környékén lehet, több mint 1500 kilométerre onnan, ahonnan eltűnt annak idején. A DNS-teszt, a születési jegyei és a születésnapja alapján sikerült végül őt beazonosítani.

Melissa szombaton találkozhatott először újra anyjával, apjával és négy testvérével.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az elrablással gyanúsított bébiszitterrel mi történt, egyáltalán életben van-e még. A szülők soha nem adták fel a reményt, és teljesült a kívánságuk: újra egyesülhetett a családjuk.

"Soha ne adjátok fel. Minden nyomnak menjetek utána"

- üzenték a szülők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.