Meghalt a japán kannibál, aki meggyilkolt és megevett egy holland diáklányt

Forrás: AFP/Ho -
halál Japán börtön kannibál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhárom éves korában tüdőgyulladásban meghalt Szagava Isszei japán kannibál, aki meggyilkolt és megevett egy holland diáklányt, de megúszta a börtönt.

Szagava november 24-én vesztette életét. Temetése szűk családi körben zajlott - írta egy közleményben fivére és egy barát. 1981-ben Szagava a párizsi Sorbonne Egyetemen tanult, amikor áthívott magához vacsorára egy holland diáklányt, Renée Harteveltet. A lányt nyakon lőtte, megerőszakolta, majd három napig evett belőle. Erről fényképeket is készített. Hartevelt maradványait két bőröndbe helyezte, amelyeket a Bois de Boulogne parkban hagyott. A rendőrség egy szemtanú beszámolóját követően talált rá és vette őrizetbe.

Meghalt egy hírhedt japán kannibál, aki megúszta a börtönt Forrás: AFP/Ho

Pszichiátriai szakértők szerint Szagava nem volt alkalmas arra, hogy bíróság előtt feleljen tettéért. Eleinte egy francia elmegyógyintézetben tartották fogva, majd átszállították Japánba. A japán hatóságok beszámíthatónak nyilvánították, de miután Franciaországban ejtették a vádakat vele szemben, megúszta a börtönt. A történtek felzaklatták az áldozat családját, amely szerette volna elérni, hogy a férfi élete végéig rács mögött maradjon.

Szagava nem rejtette véka alá a borzalmas bűncselekményt, és tőkét kovácsolt rossz híréből. A ködben című önéletrajzi regényében aprólékos részletességgel ecsetelte a gyilkosságot. A kannibalizmus iránti lankadatlan megszállottságát később egy mangában, további könyvekben, interjúkban és egy 2017-es dokumentumfilmben is megosztotta a nyilvánossággal. Szagava kannibalizmusa szexuális ébredésével egy időben támadt fel kamaszkora elején. Megszállottsága a szőke nyugati filmcsillagokra irányult. Grace Kelly amerikai színésznő volt az első, aki iránt efféle vonzalmat érzett -írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.