Amber Heard is benyújtotta fellebbezését: újabb fordulatot vehet a lezártnak hitt ügy

Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein -
Amber Heard Johnny Depp bíróság fellebbezés Amber Heard kontra Johnny Depp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világ naprakész volt Amber Heard és Johnny Depp bírósági tárgyalásából. A heteken át húzódó ügy végére aztán pont került, és nagy meglepetésre A Karib-tenger kalózai-filmek sztárját hozták ki győztesként. Az ítélet ellen azonban mindketten fellebbeztek.

Depp az ítélet egy részletét támadja, mely exfeleségének adott igazat, miközben Heard alapjaiban kérdőjelezi meg a bírósági eljárást. A színésznő új ügyvédcsapata szerint az elsőfokú bíróság tévesen tagadta meg a kereset elutasítását, azzal indokolva, hogy Depp követelései azért Virginia államban merültek fel, mert ott találhatóak a Washington Post szerverei.

Amber Heard 2018-ban közölt cikket a Washington Postban, mely rossz fényben tüntette fel exférjét, akinek ezzel derékba is tört a karrierje, habár a nevét egyszer sem említette az írásban. Depp ezután rágalmazási pert indított, melynek előkészületei egészen az idei évig húzódtak. A bíróság végül a színésznek adott igazat, kártérítésre kötelezve Heardöt a bántalmazásról szóló véleménycikke miatt, melyről megállapították, hogy hamis állításokat tartalmaz.

Amber Heard Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein

"Az elsőfokú bíróság tévedett, amikor felülbírálta Heard kifogását, amelyben azt állította, hogy a kifogásolt kijelentések nem megkérdőjelezhető véleménynyilvánítások, és ésszerűen nem alkalmasak az állítólagos rágalmazó hatás közvetítésére" – mondják a Ballard Spahr LLP ügyvédei.

A fellebbezésben arról is írnak, hogy szerintük az ügyet azért sem lett volna szabad bíróság elé vinni, mivel egy másik bíróság már megállapította, hogy Depp többször is bántalmazta Heardöt, utalva egy korábbi, szintén rágalmazási perre. Johnny Depp a brit Sun bulvárlapot citálta bíróságra, mert "feleségverőnek" nevezték, de kiderült, hogy bizonyítani tudták az állítás igazságát.

Mind Depp, mind Heard fellebbezését elbírálják, azonban ha egyikük sem lesz elégedett, a Legfelsőbb Bíróság elé vihetik az ügyet, mely így talán még éveken át elhúzódik majd – számolt be a fejleményekről a Deadline.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.