Egy hónapon belül másodszor akarták megdobálni tojással III. Károlyt

Forrás: AFP/Hannah Mckay -
királyi család III. Károly III. Károly király brit uralkodóház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapon belül másodszor próbálták megdobálni III. Károly brit uralkodót: ezúttal is tojással próbálták megdobálni.

A brit uralkodó a Londontól 60 kilométerre északra fekvő Luton városába látogatott. Épp a városháza előtt üdvözölte a fogadására összegyűlt helyieket, amikor a tömegből valaki egy tojást dobott felé. A rendőrség rövid közleménye szerint az illetőt őrizetbe vették, és megkezdték a kihallgatását. A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottat, csak annyit árult el, hogy a dobálózó egy, a húszas éveiben járó férfi.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Károlyra támadtak: Yorkban egy hónappal ezelőtt egy 23 éves férfi több tojást hajított az uralkodó és Kamilla felé. Szerencsére egyiküket sem találták el a tojások, a dobálózót pedig leteperték a rendőrök és őrizetbe vették.

Patrick Thelwellt, aki saját elmondása szerint a szegények jogfosztottsága és a gazdagok kivételezett életformája ellen kívánt tiltakozni, később bírósági végzéssel tiltották el attól, hogy valaha is 500 méternél közelebb tartózkodjon a brit uralkodótól.

Forrás: AFP/Hannah Mckay

Hasonló esetek rendkívül ritkák a brit uralkodócsalád történetében, bár volt példa ennél sokkal veszélyesebb incidensekre is. Több mint négy évtizede, 1981 júniusában egy fiatal férfi a II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapjának nyilvános ceremóniáján a tömegből hat lövést adott le az ünnepség helyszínére lóháton érkező uralkodóra, de a fegyverben vaktöltények voltak.

A Marcus Sarjeant nevű lövöldözőt annak idején öt év börtönre ítélték, de három év letöltése után szabadult - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.