A következő napokban megérkezik az igazi tél: helyenként akár 10 centi hó is hullhat

Forrás: Thinkstock -
december csapadék havazás hóesés hűvös tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszies időjárást jövő héten felváltja az igazi tél: havazás, fagypont körüli hőmérséklet és szélvihar is várható. Mutatjuk, mi vár ránk jövő héttől!

Pénteken borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél megerősödik, a hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szombaton a délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Forrás: Thinkstock

Hétfőn északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd futó hózáporok fordulnak elő. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A maximum fagypont körül valószínű.

Kedden felhőátvonulások lesznek, elvétve hózáporokkal. Az északnyugati szél erős marad. Reggel -12, -2, délután -3, +2 fok várható, tehát megérkezik az igazi tél!

A sielok.hu előrejelzése szerint Mátraszentistvánon a jövő hét elején akár 14 cm-es hó is lehet már, így ha bejön a jóslatuk, még karácsony előtt beindulhat a hazai síszezon.

Ide kattintva elolvashatod, mennyi esély van arra, hogy fehér lesz az idei karácsony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.