Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten

Forrás: https://bhc.hu/betegsegek/kohoges/ -
tünet orvos MTI influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták: november 28. és december 4. között az országban 232 800-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 19 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek 30,5 százaléka gyerek, 33,9 százaléka 15-34 éves, 25,0 százaléka 35-59 éves, 10,6 százaléka 60 éven felüli felnőtt volt.

illusztráció Forrás: https://bhc.hu/betegsegek/kohoges/

A 48. naptári héten 119 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 105 minta közül négy betegnél az influenza valamelyik vírusát, 20-nál koronavírust, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. A hagyományos diagnosztikus célú vizsgálat keretében érkezett 14 minta közül egy RSV, egy adenovírus, egy pedig rhinovírus-pozitívnak bizonyult - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 48. héten nem érkezett jelentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.