"Azt éreztem hogy számomra ennyi volt" - megszólalt a horrorbaleset túlélője

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
kamion csoda baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömösközi Kata autójába hátulról rohant bele egy kamion, csupán két centin múlt az élete.

Senki nem gondolta, hogy fognak túlélőt találni a november végi szolnoki baleset után a két kamion közé préselődött autót látva. A Tiszán átívelő Szent István hídon forgalmi okok miatt állt meg egy kamion, majd mögötte az autójával szabályosan érkező Tömösközi Kata.

"Időben észleltem az akadályt, biztonságosan sikerült megállnom mögötte. A lassítás és megállás pillanatában még nem jött mögöttem senki, ám ahogy belenéztem a visszapillantóba, már láttam, az utánam érkező kamion sofőrje nem figyel, belém fog jönni. Egy másodperc alatt történt minden. Nem volt fékcsikorgás, nem volt semmi. Becsuktam a szemem, azt éreztem hogy számomra ennyi volt az élet, ezt nem élem túl. Az utolsó pár évem a legnagyobb boldogságban és szabadsággal telt, amiről mindenki álmodik, és elfogadtam hogy ha ennyi volt, már érdemes volt élni" - nyilatkozta a Blikknek az üzletasszony.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Utólag elmondták Katának, hogy csupán néhány centin múlt az élete. A vétkes sofőr beszorította az autót a másik kamion alá, teljesen összepréselve. Kata csodával katáros módon egy apró fejsérüléssel megúszta az egészet.

Kata autójának egyetlen ép eleme nem maradt. Bízik benne, hogy az ő esete figyelemfelkeltő lehet az autósoknak, hogy vállaljanak felelősséget.

"Nem haragszom az életemet veszélyeztető sofőrre, csak nehéz felfogni, hogy a mai napig nem jelentkezett nálam, a helyszínen sem jött oda hozzám. Elfogadom, hogy esetleg sokkot kapott, de eltelt már annyi idő, hogy ezt feldolgozza. Sokáig azt sem tudtam, kicsoda, kérelmet kellett írnom a rendőrségnek, hogy megkaphassam az adatait a biztosítási kártérítéshez. Az én lelkem biztos nem nyugodott volna meg addig, amíg nem tudom, mi van azzal, aki majdnem meghalt miattam. Számítok rá, hogy jelentkezik nálam ennyi idő után is, szeretném, ha ez a baleset példa értékű lenne másoknak is, hogy vállaljuk a hibáinkat, figyeljünk egymásra, vegyünk vissza a tempóból az utakon is, a hétköznapokban is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.