Nem hobbi, hanem komoly munka Katelyn Johnson számára a favágás, ugyanis olyan területeken dolgozik, ahol erdőtűz pusztított.

A huszonkilenc éves fiatal veszélyhelyzetekre szakosodott erdőművelő-fakitermelőként dolgozik. Immáron négy éve végzi ezt a munkát, és rövid karrierje során már több mint ezer fát kivágott. Katelyn Johnson társaival azért kockáztatja az életét és járja az erdőtüzek helyszíneit, hogy a tűzoltók biztonságban végezhessék az oltást.

Katelyn Johnson, favágónőForrás: mdwfeatures/Arunava Nag

Az én feladatkörömben ez azt jelenti, hogy megégett fákat kell kivágni, ami nagyon veszélyes lehet. Ha ezek a fák ugyanis állva maradnak, komoly kockázatot jelentenek mind a tűzoltó személyzetre, mind pedig a lakosságra nézve, mivel bármelyik pillanatban kidőlhetnek

– idézi az Index az amerikai hölgyet, aki, ha kell, még aktívan égő fákat is kivág, mely nagy kihívás, ugyanis még forróak. Erre a munkára azonban mindenképpen szükség van, ugyanis így lehet megakadályozni a parázsvihart, mely tovább terjesztheti a tüzet.

Katelyn négy évvel ezelőtt azért vágott bele a favágók munkájába, mert több cikket is olvasott az Egyesült Államokban pusztító erdőtüzekről és segíteni akart az ott dolgozóknak.

Volt egy ismerősöm az Instagramon, aki fakitermelőként azon dolgozott, hogy megtisztítsa ezeket a területeket. Azonnal vonzott ez a fajta munka, és inspirált, hogy részt vegyek benne.