Újabb rangos kitüntetést vehetett át Karikó Katalin

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Karikó Katalin kitüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a Pennsylvaniai Egyetem kutatóprofesszora átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést csütörtökön Budapesten.

"Karikó Katalin felfedezésével emberek millióinak életét menthette meg, és neki köszönhető az is, hogy ma már egy biztonságosabb világban élhetünk, hiszen van fegyverünk a pandémiát okozó Covid-19 vírussal szemben, mely a későbbiekben akár egy következő pandémiában sokkal gyorsabban bevethető" - emelte ki köszöntőjében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Karikó Katalin az eseményen Egy biológus gondolatai a kutatásról címmel tartott tudományos előadást, amelyben az mRNS 1961-es felfedezésétől a Covid-vakcina kifejlesztéséig eltelt 60 év legfontosabb állomásait idézte fel.

Karikó Katalin elmondta, hogy a továbbiakban is szeretne lépést tartani a tudománnyal Forrás: MTI/Balogh Zoltán


A Semmelweis Egyetem nagy presztizsű nemzetközi díját, a Semmelweis Budapest Awardot az egyetem szenátusa 2009-ben alapította. A kitüntetést olyan, természettudományos területen dolgozó, világszerte elismert eredményeket elérő tudósoknak ítélik oda, akiknek munkássága új utat mutat és az emberiség fejlődését szolgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.