Turbulenciába került egy Hawaii-ra tartó gép, többen komolyan megsérültek

Forrás: Shutterstock -
turbulencia sérülés Hawaii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
20 utas sérült meg, köztük 11-en súlyosan, miután erős turbulenciába került egy utasszállító repülőgép.

A Hawaiian Airlines járata vasárnap szállt fel az arizonai Phoenixből és Honoluluban szállt le. A gép tele volt, a 10 fős személyzet mellett 278 utas tartózkodott a fedélzeten.

A légitársaság közleménye szerint még sosem történt hasonló eset korábban. A súlyos sérültek között volt, aki elvesztette az eszméletét, és volt, akinél a turbulencia okozta extrém rázkódtatás hányást idézett elő - írja a Guardian.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az egyik utas arról beszélt, hogy az édesanyja épp akkor ült le, amikor elkezdődött a turbulencia, ezért már nem volt ideje arra, hogy bekapcsolja a biztonsági övet, így felszállt és nekiütközött a tetőnek.

Úgy tudni, a legtöbben fejsérülést szenvedtek, és bár a személyzet tisztában volt az időjárási körülményekkel, arról nem kaptak külön jelzést a pilóták, hogy ilyen erejű turbulenciába kerülhetnek.

Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.