Második világháborús amerikai légibombát találtak Csepelen

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff -
légibomba csepegtetés rendőrség második világháborús bomba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Második világháborús eredetű, 500 kilós amerikai légibombát találtak a csepeli Petróleum-öbölben - közölte a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kedden a közösségi oldalán. A robbanótestet csütörtök este a helyszínen hatástalanítják, a rendőrség ezért rövid ideig lezárja Csepel-Ófalu egy részét.

A közlemény szerint kedden egy kotróhajó dolgozói medertisztítás közben bukkantak a nagyméretű robbanóeszközre a csepeli Petróleum-öbölben.

A kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította: ahhoz, hogy a robbanótestet el tudják szállítani, a helyszínen hatástalanítani kell.

A biztonságos hatástalanításhoz a rendőrök mintegy 800 méter sugarú körben zárják majd le az érintett területet december 22-én, csütörtökön - tájékoztattak.

Második világháborús amerikai légibombát találtak Csepelen Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság a police.hu oldalon közölte: az ideiglenes korlátozás elsősorban ipari területet érint csütörtök este 21 órától előre láthatóan két-három órára.

A honlapon közzétett térkép szerint a nagyjából a csepeli Színesfém, Teller Ede és Petróleum utcák által határolt területen, valamint a budai oldalon az Árasztó út környékén levő, elsősorban ipari épületeket a hatástalanítás idejére kiüríti a rendőrség - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.