Az ismert tévés és rádiós műsorvezető szinte sosem beszél a magánéletéről. Friderikusz Sándor ritkán ad interjút, inkább ő kérdez másokat, most azonban mégis kiderült néhány részlet a múltjából.

Rangos Katalin hosszú éveken át jó barátságban volt Friderikusz Sándorral. Az újságíró a rádióban ismerte meg Fridit, aki elmondása szerint azért igazolt a tévéhez, mert azt az ismertséget, amire vágyott, a rádió nem tudta megadni neki. Mint mondja: Friderikusznak nagyratörő vágyai és újító tervei voltak. Sikeréhez és tehetségéhez pedig nem fér kétség.

A múltjának drámai részleteit viszont féltve őrzi, Rangos viszont a BEST Magazinnak adott interjújában elmesélt néhány titkot.

"Én már férjes, gyerekes asszony voltam, de amikor megszűnt az albérlete, a férjemmel teljes egyetértésben mondtuk, hogy jöjjön hozzánk, aludjon nálunk. Sokat mesélt a gyerekkoráról, arról, hogy elváltak a szülei, s az édesapjával már alig találkozott, szinte nem is ismerte, az édesanyját viszont imádta, nagyon szoros volt a kapcsolatuk" – mondja az újságíró a femcafé szerint.

Forrás: MTI/Földi Imre

Az édesanyja egyedül nevelte, egy fizetésből. Nem azt mondom, hogy szegények voltak, inkább úgy fogalmaznék – Sándor is így mondaná –, hogy kiszámítottan éltek. Az anyukája örökké számolt, hogy mire telik és mire nem.

Rangos elárulta a beszélgetés során, hogy Friderikusz jelenleg egyedül él.

"Sokan azt gondolják, ettől nagyon boldogtalan, de ez egyáltalán nincs így. Munkamániás, amikor három-négy évig nem dolgozott, akkor is dolgozott. Otthon, az íróasztalánál, a televízió előtt... Hálás vagyok neki, hogy a rengeteg munkája mellett volt arra ideje, figyelme, hogy megszervezze a 70. születésnapi partimat. Nagyon jólesett, míg élek, ezt nem felejtem el neki."