Egy nap alatt háromszor csapott le a budapesti késes rabló: pénz, cigi és fülhallgató volt a zsákmánya

Forrás: Dreamstime -
pénz rablás késes rabló Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig pár óra leforgása alatt három áldozatot is szedett az a férfi, aki késsel fenyegetőzve kirabolta a gyanútlan budapestieket.

A rendőrség a honlapján számolt be a nem mindennapi esetről. Egy férfi december 19-én reggel hét óra körül vonattal érkezett a Keleti pályaudvarra, de már a szerelvényen kiszemelte első áldozatát. Kést szegezett egy fiatalnak és felszólította, hogy adja át neki az értékeit.

"A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította a sértettet. Az így megszerzett 40.000 forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte áldozatától" – olvasható a közleményben.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A késes rabló ezután egy járókelőt vett célba, és fegyverével a kezében megfenyegette, majd őt is felszólította, hogy adja át értékeit. Második akciója során telefont, fülhallgatót és pénzt zsákmányolt. Délután ismét lecsapott, társával együt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utast akarták kirabolni. Az illető azonban megtagadta a kérést, ekkor került elő a kés, majd kivették a férfi zsebéből annak telefonját és leszálltak a járműről.

"A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, majd a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították a 34 éves L. Richárdot. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során a bűncselekmények elkövetését beismerte. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társát jelenleg is nagy erőkkel keresik" – zárul a rendőrség tájékoztatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.