katasztrófavédelem Ság hegy Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év első napján a tűzoltók segítségét kérte egy apa és fia, akik egy meredek sziklafalon szerettek volna feljutni az ötven méter magasan lévő hegycsúcsra.

A túrázók negyven métert még probléma nélkül megtettek, ám miután egy sziklaperemen megpihentek, hirtelen azt érezték, elszállt minden erejük, és visszaereszkedni sem mertek. Végül a segélyhívón keresztül kértek mentőegységet a helyszínre.

Az alpintechnikában is jártas celldömölki önkormányzati tűzoltók, valamint a Celldömölki Járási Kemenesalja Mentőcsoport három tagja egy quad segítségével jutott fel a szirtre egy erdei ösvényen keresztül.

A felderítést követően amellett döntöttek, hogy a hegycsúcsról kötélbiztosítás mellett ereszkednek le a túrázókhoz, akiket magukhoz biztosítva húztak fel a sziklaperemről. A hegymászók a kimerültséget leszámítva ép bőrrel megúszták a veszélyes kalandot – írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.