Tragédia: 27 unokája gyászolja az M0-son elgázolt nagymamát

nagymama gázolás halál defekt M0 gyász gyerekhalál tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mi is megírtuk, vasárnap elhunyt egy 13 éves gyerek és a nagymamája, akiket elgázolt egy teherautó, miután kiszálltak egy műszaki hiba miatt megállt autóból az M0-s autóúton vasárnap, Fót térségében. Az 52 éves asszony már a helyszínen életét vesztette.

Az autó defektet kapott, az utasok pedig kiszálltak belőle. A tragédia néhány perccel később történt, amikor egy furgonos halálra gázolta a 13 éves Zsoltot, és 52 éves nagyanyját, Hajnalkát. A nagyapa az egészet végignézte, miközben próbálta megjavítani az autót. Nem vették észre, hogy jön egy kocsi.

"Nem állt meg, nem is fékezett le, csak rendesen, egyenesen nekiment a páromnak és az unokámnak. Mint a bábok, úgy repültek" – mondta a Borsnak a gyászoló családfő, aki semmit sem tehetett szeretteiért. Hiába rohant oda hozzájuk és kezdte kiabálva rázni őket, nem mozdultak.

Még a baleset előtt Hajnalka felhívta lányát, Mónikát, hogy elmondja neki a defektet, és szólt, hogy hívott segítséget. Később már az apja hívta, hogy beszámoljon a tragédiáról.

"A sofőrnek azt kívánom, hogy élete végéig üljön börtönben. Ott lenne a legjobb helye! Ezt nem úszhatja meg!" – mondta Mónika, de az elhunyt kisfiú vér szerinti édesanyja, Tünde is vígasztalhatatlan.

"Meghalt a méhem gyümölcse! A kisfiam! Már csak négy gyermekem maradt" - mondta, majd elárulta, Zsoltit még kiskorában elvették tőle, és a nagymamánál helyezték el. "Megcsalt és elhagyott az akkori párom, engem pedig nem tartottak alkalmasnak a gyereknevelésre. Persze szerves része voltam a fiam életének."

Mónika leszögezte: Az édesanyja az egész életét végigdolgozta:

A család azt tervezi, hogy közös kriptában helyezik őket örök nyugalomra.

"A földbe ásott nyughelyet kicsempéztetjük, mert azt nem hagyjuk, hogy homokot szórjanak a koporsójukra" – mondta az egyik rokon. "Meg akartam nézni az édesanyámat. Először azt mondták, hogy él, de nem engedtek oda hozzá. Aztán láttam, hogy már zsákban van szegény. 27 unokája gyászolja. Nagy családunk van, így voltunk boldogok. Még nem fogtam fel, hogy az édesanyukám meghalt" – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.