Rábukkanhattak az egyik legbrutálisabb olasz maffiafőnök rejtekhelyére

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Olaszország Matteo Messina Denaro maffia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olasz rendőrség ráakadhatott a 30 éve szökésben lévő maffiavezér, Matteo Messina Denaro titkos főhadiszállására.

A szicíliai maffia utolsó „Keresztapaként" ismert bűnöző búvóhelyét egy kisvárosban, Campobello de Mazarában találták meg. A helyszínen smaragdot, gyémántot és más drágaköveket is lefoglaltak, de olyan dokumentumokat is kerestek, amelyekről azt feltételezik, hogy Denaro birtokában vannak.

Az iratok között lehet Toto Riina, a szicíliai maffia főnökének titkos archívuma is, amelyet Denaro tulajdonított el. A papírok a hatóság feltételezései szerint az elmúlt 40 év maffiagyilkosságainak titkait tartalmazhatják.

Denaro kulcsfigurája lehet a szicíliai maffia által elkövetett legszörnyűbb bűncselekményeknek, köztük az 1992-ben elkövetett bombatámadásoknak, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes bírák 1996-os meggyilkolásának, valamint egy maffiózó 12 éves fiának megfojtásának és savban való feloldásának. Denarót 2002-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték számos ember meggyilkolásáért és több mint egy tucat személy megöletéséért – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.