Csernelyi gyilkosság: kiemelték a családból a 14 éves vádlott kilenc testvérét

Forrás: Google Maps -
gyilkosság gyanúsított Csernely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyámügy kiemelte a családból a gyilkossággal vádolt 14 éves Leventének mind a kilenc testvérét. A nagymamájuk fogadná be a gyerekeket.

A napokban újabb brutális gyilkosság rázta meg az országot: egy 83 éves nénit olyan súlyosan bántalmazott egy 14 éves fiú, hogy belehalt a sérüléseibe. A helybelieket megrázta a szörnyű gyilkosság, de nem csodálkoztak, ugyanis a gyanúsítottal és családjával régóta problémák vannak. A Bors szerint a csernelyi lakosok már aláírásgyűjtést is szerveztek, hogy megfékezzék a családot. Embertelen körülmények között élnek, az apa börtönben, az anya munkanélküli, így neveli tíz gyermekét. A helyiek szerint nincs olyan porta vagy ház Csernelyen, ahova ne törtek volna be, vagy ne loptak volna onnan. Levente elszámolási vita miatt támadhatott az idős asszonyra.

Forrás: Google Maps


A gyámügy a fiú testvéreit most elválasztotta a családtól, ám a nagymama, Mónika magához venné a gyerekeket. Az asszony úgy hiszi, unokája ártatlan.

"A gyámügy kiszállt a lányomék otthonához, majd elvitte az ott maradt kilenc unokámat. Ideiglenesen egy otthonban helyezték el őket, de én, vér szerinti nagyanyaként, kijárom, hogy a gyerekek hozzám kerüljenek. A lányom nagyon maga alatt van. Mélyszegénységben él, még telefonja sincs, csak a szomszéd mobilján érem el néha. Szerda este beszéltem vele néhány mondatot, miután eljött a rendőrségről, ahol Leventét kihallgatták. Alig tudtam a gyerekemmel kommunikálni, annyira sírt" - mondta a lapnak a nagymama.

Az asszony úgy gondolja, jót tesz most az unokáinak a környezetváltozás, nem tenne jót nekik, ha nap mint nap elmennének az idős asszony háza előtt, ráadásul közellenséggé vált a családja.

"Azt tervezem, hogy egy időre befogadom őket a gyerekemmel együtt, aztán bérelek nekik egy családi házat Budapesten. (...) Nagyon bízom benne, hogy az unokám ártatlan. A lányomat is féltem, attól tartok, hogyha nem rendeződik a család sorsa, kárt tesz magában" - mondta Mónika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.