Kettészakad az ország: van, ahol hóesés, máshol tavaszias időjárás várható

Fotó: Kálló Péter - Origo -
tavasz tavaszias időjárás előrejelzés tél időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban szinte kettészakad az ország: a hét első felében délnyugaton eső, északkeleten napsütés várható, a hét vége felé helyenként már hó is eshet.

Hétfőn az ország délnyugati felén a borult égből többfelé várható eső. Az ország északkeleti tájain ezzel szemben változóan felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északkeleti szél megélénkül, 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is folytatódik a kettősség: délnyugaton délutánig, estig még eshet az eső, majd itt is csökken a felhőzet. Máshol akár többórás napsütés, kora tavaszias idő lehet. Élénk marad az északkeleti szél +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő várható, északkelet felé haladva több napsütéssel. A Dunántúlon estefelé szitálás kialakulhat. Reggel gyenge fagy valószínű, délután +4, +5 fok lesz.

Havazás a Svábhegyen Fotó: Kálló Péter - Origo

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordul elő eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózápor. 0 és +5 fok között változik a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, már csak elszórtan fordul elő hózápor. Az északi szél élénk lesz. +1 és +6 fok között alakul a maximum - írja a köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.