Öngyilkos lett a Monterey Park-i lövöldöző, aki tíz embert gyilkolt meg egy táncklubban

Forrás: MTI/EPA/Caroline Brahman -
gyilkosság fegyver lövöldözés lövöldöző öngyilkosság Los Angeles Monterey Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végzett magával az a 72 éves férfi, aki helyi idő szerint szombat éjjel Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztiválon, további tízet pedig megsebesített - közölte Robert Luna Los Angeles megyei seriff vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

A seriff hozzátette, hogy más gyanúsított nincs az ügyben, a támadás indítéka továbbra is tisztázatlan.
A tíz áldozat - 5 nő és 5 férfi - mindegyike a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a további tíz sérült közül hét még mindig kórházban van, az egyikük továbbra is kritikus állapotban.

A Huu Can Tranként azonosított férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, majd a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek el tudták tőle venni a fegyvert. A második helyszínen senki sem sérült meg, a férfi elmenekült, a szemtanúk szerint egy fehér furgonnal.

Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Forrás: MTI/EPA/Caroline Brahman

A rendőrök a furgont Torrance-ben, a második helyszíntől 34 kilométerre találták meg, ahol - Monterey Parkhoz hasonlóan - sok ázsiai amerikai él.

Huu Can Tran holtteste a furgonban volt, a seriff tájékoztatása szerint agyonlőtte magát.

Monterey Park egy körülbelül 60 ezer lakosú város Los Angeles keleti peremén, ahol többnyire kínai bevándorlók és első generációs ázsiai amerikaiak élnek.

A lövöldözés a belváros szívében történt, ahol vörös lámpások díszítették az utcákat a holdújévi ünnepségek miatt.

A Monterey Parkban tartott holdújévi ünnepség Kalifornia egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, amelyen a korábbi években akár százezren is részt vettek. A kétnaposra tervezett ünnepség vasárnapi programját a tragédia után törölték. A lövöldözés félelemhullámot indított el a Los Angeles környéki ázsiai-amerikai közösségekben. Számos város rendőri egységeket küldött a holdújévi ünnepségek felügyeletére -írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.