Szexre kényszerítették szobatársai a 14 éves fiút az aszódi javítóintézetben

javítóintézet Aszód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két kamasznak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsít.

A bűncselekmény idején mindhárom fiú, H. S. és fiatalkorú B. L. gyanúsítottak, illetve a megalázott fiú is a jogerős javítóintézeti nevelésüket töltötte az Aszódi Javítóintézetben.

Február 23-án vacsora előtt B. L. kihívta a sértettet a fürdőbe, ahol a cinkostársa H. S. arra kérte a srácot, hogy mossa ki az alsóneműjét. A fiú erre nem volt hajlandó, ezért a gyanúsítottak megfenyegették. Mivel korábban több alkalommal előfordult, hogy „csicskáztatták" és megverték, ha nem engedelmeskedett, így inkább most is szót fogadott.

Később a gyanúsítottak a csicskáztatott fiú szobájába mentek. Hozzájuk később csatlakozott K. M. növendéktársuk is.

Szexre kényszerítették szobatársai a 14 éves fiút az aszódi javítóintézetben Forrás: Thinkstock

Amikor a kiszolgáltatott fiú bement a szobájába, bezárták az ajtót, H. M. gyanúsított szexuálisan zaklatni kezdte és fojtogatta, majd a fiatalkorú gyanúsítottal együtt fizikailag is bántalmazták.

K. M. a bántalmazásban ugyan nem vett részt, de végignézte azt. A gyanúsítottak távozásukkor a meggyalázott diáktársukat és családját is életveszélyesen megfenyegették arra az esetre, ha valakinek beszél a történtekről.

A szexuálisan bántalmazott fiú az esetet követően nevelőjéhez fordult, aki a fájdalmai miatt a Hatvani Kórház traumatológiájára szállíttatta. A gyerek később feljelentést tett. A gyanúsítottak által elkövetett kiemelt súlyú bűncselekménynek minősülő szexuális erőszak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak szabadon kijárhatnak a javítóintézetből a családjukhoz, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bűncselekmény súlya miatt az intézetbe nem térnének vissza vagy elrejtőznének.

A letartóztatást indokolja az a tény is, hogy a gyanúsítottak fenyegetésük alapján a megalázott társuk vagy annak családja életére törnek, illetve tartani lehet attól is, hogy az intézetben további bűncselekményt követnének el.

A Budakörnyéki Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, amit mindannyiuknak a büntetés-végrehajtásban kell megkezdenie.

A döntést ellen mindkét gyanúsított, és a fiatalkorú védője is fellebbezéssel élt. Törvényes képviselőjének és a másik gyanúsított védőjének három munkanap áll rendelkezésére. Így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.