Több mint százötven embert csapott be a pécsi internetes csaló

Forrás: Shutterstock -
internetes csaló Pécs vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy harmincéves férfi ellen, aki több mint százötven embert csapott be internetes hirdetésekre jelentkezve 2020 szeptemberétől, miközben csaknem háromszáz hasonló eset miatt folyt ellene büntetőeljárás.

A Baranya Vármegyei Főügyészség szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a férfi olyan hirdetésekre jelentkezett, amelyekben a sértettek egy-egy terméket kerestek.

Forrás: Shutterstock

A vádlott azzal csapta be áldozatait, hogy azt állította, rendelkezik az általuk keresett termékkel, és ígéretet tett arra, hogy amint megkapja a vételárat, elküldi az adott árut.

A férfi 282 embernek okozott így kárt, ám még mielőtt ezekért az ügyekért 2021-ben szabadságvesztésre ítélték volna, az ellene folyó eljárás ideje alatt, 2020 szeptemberétől - ugyanazzal a módszerrel, a pénzek fogadására több bankszámlát létrehozva - folytatta a csalásokat.
A csalásoknak az vetett véget, hogy a vádlott megkezdte korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

A férfi ellen most azért emeltek vádat, mert 1,7 millió forintos kárt okozott újabb 157 sértettnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.