Smile, az egyetlen magyar mentőtacskó is túlélők után kutat Törökországban

földrengés tacskó Török-szíriai földrengés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban mi is írtunk, több magyar mentőcsapat is túlélők után kutat Törökországban. A magyar mentőcsapatok között van az Életjel mentőcsoport is: a csapat hat szakemberből és négy kutyából áll.

Több magyar mentőcsapat is azért küzd Törökországban, hogy kimentsék a romok alól a földrengés túlélőit. A Hunor mentőszervezet mellett az az Életjel mentőcsoport is a helyszínen van, és a csapat egyik oszlopos tagja Smle, az ország egyetlen mentőtacskója.

"Jelenleg mintegy száz honfitársunk (és kutyáik) tartózkodnak a földrengés sújtotta területen, hogy akár a saját biztonságukat is kockáztatva menekítsenek ki minél több embert a romok alól"

– írta közösségi oldalán korábban Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára.

Turi László, az Életjel mentőcsoport vezetője az M1 Híradójának mesélt a csapatról, és a mentőtacskóról. A teljes riport ide kattintva nézhető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.