Így támadnak a romantikus csalók: kreatív módon hívja fel a figyelmet a rendőrség

képregény csalók rendőrség romantika rablók Jász-Nagykun-Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrség igen kreatív módon, online képregényben hívja fel a figyelmet a romantikus csalók módszereire.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei online kvízbe ágyazott képregénnyel kívánják felhívni a figyelmet az úgynevezett romantikus csalók módszereire. Elmondásuk szerint az elkövetők számtalan módon próbálkoznak, hogy pénzt csaljanak ki áldozataiktól, ráadásul az online tér jó lehetőséget ad számukra, hogy hamis profilkép mögé rejtőzve cserkésszék be a kiszemeltjeiket.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A romantikus csalókra jellemző, hogy a közösségi oldalakon kezdeményeznek beszélgetést, és kitartóan, akár heteken keresztül építgetik a bizalmi kapcsolatot - írja a police.hu.

A rendőrség kéri, hogyha többet szeretne megtudni, kattintson ide. A kvíz kérdések közé illesztett képregény igyekszik bemutatni a csalók tipikus módszereit, amelyekről itt és itt, illetve a kiberpajzs.hu oldalon is találnak bővebb információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.