Nem tett vallomást az emberölés kísérletének elkövetésével gyanúsított fiatal, aki vasárnap hajnalban késsel életveszélyesen megsebesített egy embert az V. kerületi Erzsébet téren - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a fővárosi nyomozók azonosították, körözést adtak ki ellene, majd tizenöt órával az elkövetés után Kőbányán elfogták azt a 18 éves fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint február 19-én 2 óra körül az Erzsébet téren halántékon szúrt egy másik fiút. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a megkéselt fiatalt, Martint a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba - tették hozzá.

A BRFK emberölés bűntett kísérlete miatt ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást, és a tettes után hajtóvadászat indult, így még a bűncselekmény napján, 17 óra után elfogták K. Zsoltot.
 

Ezzel a késsel támadt Martinra K. ZsoltForrás: Police.hu


Az eddig beszerzett adatok szerint két, fiatalokból álló társaság találkozott éjszaka a belvárosban, ahol a későbbi sértett és az elkövető egy lány miatt verekedett össze. Eközben szúrt pillangókésével a gyanúsított.

Az elkövetés eszközét a nyomozók az eljárás során megtalálták és lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására - áll a közleményben.