Az Oscar-díjátadó nemcsak a filmekről, hanem a ruhákról és az ételekről is szól, egyszóval mindenről, ami hozzátartozik ahhoz, hogy méltó módon megünnepeljék a világ legnagyszerűbb mozgóképes alkotásait.

Tavaly Will Smith pofonja elhomályosított mindent, a legjobb filmet és színészeket is, ezért idén a szervezők felállítottak egy válságstábot, hogy menedzseljék a váratlanul kialakuló helyzeteket. Szerencsére erre nem volt szükség, ugyanis békében lezajlott az esemény, melyen tartolt a Minden, mindenhol, mindenkor.

Ikrával megszórt lazacos Oscar szobrok az Oscar-díjak 95. átadási ünnepsége előtt Los AngelesbenForrás: MTI/EPA/Caroline Brahman

A díjátadó sztárjai és vendégei Brad Pitt pezsgőjét kortyolgatták az este folyamán és az afterpartyn, míg az ételekről idén is az osztrák-amerikai sztárséf, Wolfgang Puck gondoskodott. A szakember egy 120 főből álló séfcsapatot irányított az este folyamán, így sikerült kiszolgálni az 1500 vendéget. A fogások elkészítéséhez felhasználtak harminc kilogrammnyi wagyu marhahúst, kétezer tojást, egymázsányi krumplit, 230 kiló csirkehúst és feltálaltak 180 kg füstölt lazacot.

Az estély menüjén szerepelt klasszikus Wellington bélszín, ropogós fish and chips, desszertként pedig hagyományos angol trifle került asztalra – írja az InStyleMen. A portál szerint a vendégeknek felszolgáltak még Oscar-szobrocska formájú füstölt lazacot maceszra tálalva, fűszeres tonhalat miso-szezám tölcsérben, cacio e pepe makarónit és tőkehal-bouillabaisse-t, de a csirkehúsos pite sem hiányozhatott az asztalokról.