Levették a bilincset, azonnal rohanni kezdett a gyilkosság gyanúsítottja: videón a menekülés

Forrás: Police.hu -
gyanúsított videó bíróság bilincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi felvételt tett közzé a Washington megyei seriffhivatal. Egy gyilkosság vádlottjának az esküdtszék kiválasztása kapcsán kellett megjelennie a tárgyalóteremben, ám a férfi kihasználta a lehetőséget és kereket oldott.

Edi Villalobosnak egy közel két évvel ezelőtti késelés miatt kell bíróság elé állnia. A huszonnyolc éves férfit, Villalobost vádolják a 33 éves Artemio Guzman-Olvera megölésével, de nem csak ezekkel a vádakkal kell szembenéznie a tárgyalás során. Villalobos ellen vádat emeltek kétrendbeli betörés, jogellenes fegyverhasználat, meggondolatlan vezetés és veszélyeztetés kapcsán is.

A férfi februárban azért jelent meg a bíróságon, hogy a tárgyaláshoz a bíró kiválaszthassa az esküdteket. Annak érdekében, hogy ne befolyásolják az esküdtszéket, ne legyenek előítéleteik, a vádlottat megszabadították kéz- és lábbilincsétől. Ennek a pszichológiája, hogy ne bűnösként lássák őt azok, akik döntenek majd a sorsáról. Villalobos azonban kihasznált a lehetőséget és menekülőre fogta.

Kirohant a teremből, végigszaladt a folyosón és sikerült megszöknie a bíróságról. A rendőrség drónokat, kutyás keresőcsapatot is bevetett, ám végül egy lakossági bejelentés vezette nyomra az egyenruhásokat. A rendőrségre befutott egy hívás, miszerint valaki megpróbál betörni egy ingatlanba, a tettes pedig nem más volt, mint Edi Villalobos.

A rendőrök elfogták, letartóztatták és visszaszállították a Washington megyei börtönbe, ahol most a per újrakezdésére vár – számolt be az esetről az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.