Pál Dénes kapcsolataiban, míg Nagy Bogi az általános iskolában élte meg, hogy különböző szerepeket kellett eljátszania. Egykori élményeikről nyíltan meséltek a 1AM dalszerzőpárosával közös tavaszcsalogató popdaluk, az Eljátszottam kapcsán.

„Az évek során rengeteg olyan helyzetben találtam magam, amikor egy kapcsolatban ráeszméltem arra, hogy azért viselkedtem másként, mert egy olyan szerepet akartam játszani, ami nem én vagyok. Ez persze hamar kiderül, nem érzi jól benne magát az ember, akkor valahogy egy rossz irányt vesz a kapcsolat. Csak akkor tud működni, amikor megvan a kölcsönös tisztelet, alázat, egymást segítjük, nem azért teszünk dolgokat, hogy a másikat ne bántsuk meg vagy ne sértsük meg" – meséli az egykor tehetségkutatóverseny felfedezettje és nyertese, Pál Dénes, aki a díjnyertesekből álló szerzőpáros, azaz a 1AM Eljátszottam című üde, trópusi stílust magában hordozó szerzeményében vett részt közreműködőként.

Dénes baritonját pedig Nagy Bogi lágy hangja gyönyörűen egészíti ki, aki szintén jól tudott azonosulni a felvétel üzenetével, megosztva saját tapasztalatait:
„Én kislányként az általános iskolában éreztem azt, hogy nagyon sokszor kellett szerepeket játszanom. Sokszor közel álltam ahhoz, hogy összetörjek mindenki előtt, de aztán erőt vettem magamon és kibírtam. El kellett játszanom, hogy a helyemen vagyok a munkában vagy a társaság előtt. Ez persze néha jó, erőt ad, előre lendít, néha pedig éppen az ellenkezője! Pontosan erről szól az „Eljátszottam" is: úgy hallgatod, amilyen állapotban vagy: az úgy szól neked!"

A gyönyörű anyanyelvünk sajátosságait hasznosító felvétel hamarosan A Dal 2023-ban is megmérettetik a Dunán.

Eddig mindössze két zeneszám (Már vagy egy perce, Nem baj) kötődik a 1AM - azaz több MAHASZ-listás zene szerzője, szövegírója Bartalos Jenő és Vékony Zoli, a hazai dance-pop szcéna Fonogram-díjas zeneszerző-producer - nevéhez, de már hat hazai sztár szavazott bizalmat együttműködőként kiadványaikhoz: köztük van a korábbi A Dal 2020 nyertes párosa, Rácz Gergő és Orsovai Reni, továbbá Lola, Deniz, Eckü és Kollányi Zsuzsi.

A formáció ismertetőjegye, hogy a dolgok súlyát képes ellensúlyozni upbeat, fülbemászó dallamokkal és játékos, könnyen megjegyezhető szövegekkel. A közreműködő előadók is e stílussal rokonszenvezve  kaptak felkérést, így két karakteres hang és pozitív énekes, azaz Pál Dénes és Nagy Bogi csatlakozott az újdonsághoz.