Romokban a Família Kft. egykori otthona, mégis százmilliós összegért vették meg az ingatlant

Forrás: MTI/Arnold Éva -
romok sorozat Família Kft. villa
Egykor százezreket szórakoztatott a képernyők előtt a Família Kft. című sorozat. A Szép család otthona egy impozáns villa volt, mely éveken át szerepelt a főcímben, ám ma már egyáltalán nem hasonlít az egykori állapotára.

A hatszáz négyzetméteres ingatlan az elmúlt években pusztulásnak indult és nagyon romos állapotban van, ám ennek ellenére nemrég több mint százmilliós áron sikerült értékesíteni. A Budapesten, a XVI. kerületi Mátyásföldön található ház ennél jóval többet, majdnem félmilliárdot ér, és a története egészen a korábbi századokig nyúlik vissza.

"A villa már több mint 20 éve lakatlan, és meglehetősen sok tulajdonosa is volt az utóbbi időben. Ez egy egyedi védelem alatt álló ingatlan, a történelme pedig egészen az 1890-as évekig vezethető vissza, ekkortájt építették, és 1953-ban államosították. Eredetileg egyetlen személynek épült nyaralóépület volt, majd a szocializmus ideje alatt alakították át négylakásos társasházzá, utána pedig leginkább lakóingatlanként funkcionált" – mondta a Blikknek Korsós-Schlesser Ferenc ingatlanközvetítő.

A Família Kft. szereplői sosem jártak az ikonikus villában Forrás: MTI/Arnold Éva

Az ingatlan teljes felújításra szorul, a belső terei is tégláig visszaverték, ennek ellenére 201 millió forintos irányáron hirdettték meg. Némi alku után sikerült értékesíteni, de az új tulajdonosnak további súlyos összegeket kell majd ráköltenie, hogy a villa ismét a régi fényében pompázzon.

Habár sokan a Família Kft.-ből ismerik az épületet, mégsem az ismertség segített az értékesítésben. Azt pedig talán csak kevesen tudják, hogy a színészek sosem jártak az ingatlanban. Az épület ugyanis csak látszólag volt a Szép család otthona. A sorozatot épített díszletben forgatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.