Egykor százezreket szórakoztatott a képernyők előtt a Família Kft. című sorozat. A Szép család otthona egy impozáns villa volt, mely éveken át szerepelt a főcímben, ám ma már egyáltalán nem hasonlít az egykori állapotára.

A hatszáz négyzetméteres ingatlan az elmúlt években pusztulásnak indult és nagyon romos állapotban van, ám ennek ellenére nemrég több mint százmilliós áron sikerült értékesíteni. A Budapesten, a XVI. kerületi Mátyásföldön található ház ennél jóval többet, majdnem félmilliárdot ér, és a története egészen a korábbi századokig nyúlik vissza.

"A villa már több mint 20 éve lakatlan, és meglehetősen sok tulajdonosa is volt az utóbbi időben. Ez egy egyedi védelem alatt álló ingatlan, a történelme pedig egészen az 1890-as évekig vezethető vissza, ekkortájt építették, és 1953-ban államosították. Eredetileg egyetlen személynek épült nyaralóépület volt, majd a szocializmus ideje alatt alakították át négylakásos társasházzá, utána pedig leginkább lakóingatlanként funkcionált" – mondta a Blikknek Korsós-Schlesser Ferenc ingatlanközvetítő.

A Família Kft. szereplői sosem jártak az ikonikus villábanForrás: MTI/Arnold Éva

Az ingatlan teljes felújításra szorul, a belső terei is tégláig visszaverték, ennek ellenére 201 millió forintos irányáron hirdettték meg. Némi alku után sikerült értékesíteni, de az új tulajdonosnak további súlyos összegeket kell majd ráköltenie, hogy a villa ismét a régi fényében pompázzon.

Habár sokan a Família Kft.-ből ismerik az épületet, mégsem az ismertség segített az értékesítésben. Azt pedig talán csak kevesen tudják, hogy a színészek sosem jártak az ingatlanban. Az épület ugyanis csak látszólag volt a Szép család otthona. A sorozatot épített díszletben forgatták.