Papot hívtak Michael Schumacherhez: bírósági ügy lett belőle

Forrás: AFP/Pierre Verdy -
Michael Schumacher forma 1 botrány érsek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Georg Gänswein érsek megsértette Michael Schumacher személyiségi jogait azzal, hogy részleteket árult el az egészségügyi állapotáról. 

Kilenc évvel ezelőtt szenvedett tragikus síbalesetet Michael Schumacher, a világklasszis F1-es pilóta. Azóta svájci házában ápolják, állapotáról keveset tudni.

A család azóta is nagyon védi Schumacher magánéletét, és nagyon kevés információt adnak ki az állapotáról. Ezt azonban Georg Gänswein érsek 2018-ban megsértette, amikor részleteket árult el a svájci Schumacher-villában tett (két évvel korábbi, 2016 nyári) látogatása után.

Akkor arról mesélt, hogy Schumachert egy terapeuta vitte a nappaliba, meleg volt a keze, az arca pedig a korábbinál kicsit teltebb. A találkozásuk részleteiről beszámoló cikkekben a bíróság döntése értelmében elfogadhatatlanul figyelmen kívül hagyta a beteg személyiségi jogait.

Ezt követően rengeteg kritika érte az érseket, egy kommunikációs szakértő akkor azt mondta róla: valószínűleg csak azért beszélt a találkozásukról, mert nem naprakész a világi ügyekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.