Meglepő felfedezést tettek a tudósok: erre bukkantak a Hold felszíne alatt

Forrás: Science Photo Library via AFP/FreelanceImages/Universal Images Group/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Freelanceimages/Universal Images -
tudós felfedezés Hold
Érdekes dolgot találtak a Hold felszíne alatt a tudósok. 

A tudósok egy gigantikus fém "szerkezetet" fedeztek fel a Hold felszíne alatt, és most azt próbálják kitalálni, hogy pontosan mi is az. Annyi biztos, hogy valószínűleg nem egy idegenek által létrehozott űrbázisról van szó, hanem valamiről, ami természetes úton jött létre. A felfedezés arra mindenképpen rávilágít, hogy nagyon sok mindent nem tudunk még erről az égitestről.

Képünk Illusztráció Forrás: Science Photo Library via AFP/FreelanceImages/Universal Images Group/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Freelanceimages/Universal Images

A szerkezetről kiderült, hogy a Hold Déli-sark-Aitken medencéje alatt van, ami egy hatalmas kráter, az egyik legnagyobb, ami fennamradt a Naprendeszrünkben. A szerkezet súlya több mint 2,18 milliárd kilogramm. A szerkezetet felfedező amerikai tudósok szerint egy aszteroida után maradhatott hátra, vagy a magma-óceán kristályosodásából származó oxidok maradványaiból keletkezhetett - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.