Figyelmeztetést adtak ki az egész országra: ekkor érkeznek a zivatarok

zivatar időjárás-előrejelzés időjárás
Napközben csak helyenként, késő délutántól már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar.

Ma a déli óráktól már az alföldi területeken is kialakulhatnak zivataros gócok, majd egy közeledő hidegfront hatására észak, északnyugat felől egyre inkább megnő a zivatarok kialakulásának valószínűsége. A fronthoz kapcsolódóan zivatarok előbb az északnyugati és Északi-középhegység térségét érinthetik, majd fokozatosan a középső és a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legerősebb cellákat viharos (> 60-70 km/h-s) széllökés, jégeső (~ 1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-20 mm, de lokálisan akár > 20 mm) kísérheti. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Szerdán is kedvezőek maradnak a feltételek zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúl déli felén, illetve az északkeleti, keleti harmadban. A legerősebb cellákat felhőszakadás (> 20 mm) is kísérheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.