106 milliót nyert egy magyar az Eurojackpoton, de nem jelentkezik érte: ez lesz a pénz sorsa

Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel -
nyertes Eurojackpot lottó pénz
106 millió forintos Eurojackpot nyeremény várja gazdáját. Az 5+1 találat még március elején született, a szerencsésnek pedig június 9-ig kell jelentkeznie, hogy átvehesse nyereményét. Amennyiben a nyertes nem jelentkezik, az összeg különsorsolásos nyereményjáték útján kerül vissza a játékosokhoz.

6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos március 10-én 5+1 találatot szerzett az Eurojackpot játékon, a szerencsés azonban azóta sem jelentkezett a 100 milliós nyereményért. Az előírások értelmében a nyertesnek a sorsolástól számított 90 napja van, hogy jelentkezzen, a határidő pedig június 9-én jár le.

A szerencsés játékos az úgynevezett nagynyertes-vonalon jelentkezhet, a telefonszám megtalálható a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is. A telefonos egyeztetéskor a lottótársaság feddhetetlen munkatársa győződik meg arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán, a beazonosítás a szelvényen lévő információk alapján történik. Ezt követően személyes egyeztetés történik, amely során többek között megvizsgálják az eredeti szelvényt, illetve azonosítják a játékost. Az Eurojackpot nyereményt euróban fizeti ki a nemzeti lottótársaság, ezért alapfeltétel, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott, euró alapú bankszámlája legyen, ugyanis a nagynyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történnek.

Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Amennyiben a nyertes nem jelentkezik a megadott határidőig, úgy a nyeremény bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

A hazai lottótörténet során már több olyan eset is akadt, amikor a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. 2017-ben például közel másfél milliárd került vissza a játékosokhoz az Ötöslottón, a Hatoslottón 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege, a Joker játékban pedig 245 millió forint várta hiába gazdáját. Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során pedig eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.