Különös fénygömbök foglalkoztatják a NASA szakértőit: nem lehetett hétköznapi magyarázatot adni rájuk

Forrás: Siberian Times -
NASA fénygömb konferencia
Különös fénygömbök foglalkoztatják a NASA dolgozóit: ezeknek a mozgása és manőverezése nem mindennapi.

A NASA megtartotta első konferenciáját, amelynek témája az azonosítatlan légi jelenségek voltak. Hangsúlyozták, hogy a jövőben több adatot kell gyűjteni e jelenségek magyarázatához.

Képünk illusztráció Forrás: Siberian Times

"A szakértők szerint az elmúlt 27 évben körülbelül 800 eseményt rögzítettek. Mindegyik megfigyelés a Föld légterében történt, nem pedig az űrben vagy a tengeren. A legtöbb esetben a jelenségeket kereskedelmi repülőgépeknek, polgári és katonai drónoknak, illetve időjárási és kutató léggömböknek tulajdonították. Azonban az esetek 2-5 százaléka »anomáliákat mutatott«, és nem lehetett hétköznapi magyarázatot adni rájuk. Ezeknek a jelentéseknek a fele furcsa gömbökről szól, amelyek fémesnek tűntek, és a legtöbb esetben nagy magasságban repültek. A világ szinte minden táján találkoztak már ezekkel a különös objektumokkal, amelyek egyaránt foglalkoztatják a tudományos és a katonai világ képviselőit is." Sean Kirkpatrick, az USA Védelmi Minisztériumához tartozó All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) igazgatója elmondta, ezek a gömbök különösen viselkednek, manőverezésük pedig példátlan - írja a Promotions.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.