hegymászó Varga Csaba oxigénpalack expedíció Suhajda Szilárd
Két héttel azután, hogy Suhajda Szilárd elhunyt a Mount Everesten, Varga Csaba a 8125 méter magas Nanga Parbatot veszi célba. Mindezt oxigénpalack és magashegyi teherhordó segítsége nélkül. 

Kedden újabb magyar hegymászó kezdte meg expedícióját 8000 méteres magasság fölé. Varga Csaba célja, hogy elérje a 8125 méter magas Nanga Parbat csúcsát.

Ahogy korábban Suhajda, úgy ő sem használ oxigénpalackot és nem veszi igénybe a magashegyi teherhordók segítségét sem.

A nagyváradi építész a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsot mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül. Varga a legutóbbi két Himalája-expedíciója során nem járt sikerrel. 2021-ben a Mount Everestről tért vissza anélkül, hogy egyáltalán megkísérelte volna a csúcstámadást, tavaly pedig kétszer is visszafordult a Kancsendzöngáról - írja a Bors.

A hegymászó kedden utazott el Pakisztánba, június 9-én három-négynapos túra keretében éri el a 4200 méteren fekvő Nanga Parbat Diamir alaptáborát. Onnan aztán megkezdi az akklimatizációt, és körülbelül egy hónap áll rendelkezésére a csúcs megmászásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.